80 de medici, în atenția DNA după ce ar fi primit mită de la o companie distribuitoare de medicamente

Distribuie!


Aproximativ 80 de medici sunt vizați de o anchetă a DNA, aceștia fiind suspectaţi că în anul 2012, în timpul unui congres de oncologie, ar fi beneficiat de o excursie costisitoare în Nepal, plătită de o companie distribuitoare de medicamente. Pentru asta, medicii urmau să promoveze anumite produse.

Procurorii ar fi început de aproximativ două săptămâni să pună sub învinuire cadre medicale, care sunt chemate la sediul DNA pentru aducerea la cunoştinţă a acuzaţiilor, potrivit news.ro.


Cei aproape 80 de medici care s-ar afla în atenţia DNA pentru presupuse fapte de luare de mită sunt de la Institutul Oncologic Bucureşti şi de la secţii de oncologie ale unor spitale din Capitală şi din alte oraşe.

Contravaloarea sejurului fiecărui medic care a participat la acel congres este de 4.625 de euro. Astfel, compania organizatoare ar fi plătit cel puţin 370.000 de euro pentru sejurul celor aproximativ 80 de medici români.

”Procurorii DNA consideră că această vizită este mită. Unii dintre medici susţin că au plătit excursia după ce a venit un autobuz în faţa hotelului şi ei au achitat organizatorilor”, au declarat pentru News.ro sursele citate.

Medicii sunt suspectaţi, potrivit surselor citate, că ar fi beneficiat de această excursie pentru promovarea produselor companiei organizatoare, în detrimentul altor produse farmaceutice.

Compania care a organizat congresul a precizat că nu i-a fost adus la cunoştinţă nici faptul că un fost sau actual angajat ar avea vreo calitate în vreun dosar instrumentat de DNA.

„Având în vedere cele de mai sus, nu suntem în măsură să exprimăm vreo opinie legată de calitatea pe care o au acei medici în cercetarea la care faceţi referire”, spun reprezentanţii Romastru Trading.

Conducerea Institutului Oncologic Bucureşti a declarat pentru News.ro că Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat informaţii despre anumiţi medici oncologi, dar nu are cunoştinţă despre alte detalii.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/80-de-medici-in-atentia-dna-dupa-ce-ar-fi-primit-mita-de-la-o-companie-distribuitoare-de-medicamente-1312950

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...