6 cazuri de leucemie si 6 atacuri cerebrale pe scara unui bloc deasupra caruia se afla antene GSM

Distribuie!


Ziaristul Silviu Alupei a prezentat in cadrul emisiunii “Miezul Problemei” (National TV) situatia unui bloc din Capitala pe care se afla antene GSM. Numai pe o singura scara a respectivului bloc s-au inregistrat in ultima perioada 6 cazuri de leucemie si 6 cazuri de atacuri cerebrale si infarct miocardic. Locatarii isi pun problema daca exista vreo legatura cu efectele nocive ale radiatiilor electromagnetice.

Printre cei care au decedat in respectivul bloc se numara si specialistiul in drept Nicole Filipas, cel care incerca cu disperare cu numai doua luni in urma sa avertizeze in legatura cu pericolul reprezentat de acele antene.


Antenele firmei de telefonie mobila Orange au fost montate pe bloc neavand acordul majoritatii persoanelor din bloc si nici acordul tuturor lacatarilor de la ultimul etaj, asa cum cere Legea 50/1991. In plus, cu toate ca legislatia impune verificare periodica a nivelului de radiatii dupa instalare, respectiva firma nu a mai realizat niciodata masuratorile.

Echipa National TV s-a deplasat la fata locului cu un specialist care a masurat nivelul de radiatii din zona. Daca la parter nivelull radiatiilor era unul la limita el crestea odata cu urcarea fiecarui etaj pentru ca la ultimul etaj acul aparatului sa fie dat peste cap.


Dupa ce HotNews.ro a prezentat pe 5 martie un memoriu adresat Asociatiei pentru Protectia Consumatorului (APC) de 17 familii din Ocna Sibiului, numarul plangerilor care vizeaza antenele GSM a crescut foarte mult. Desi specialistii nu s-au pus de acord in ce priveste gradul de nocivitate al antenelor GSM, pe piata aparand tot felul de studii contradictorii, numarul celor care spun ca sanatatea le-a fost marcata negativ de campul electromagnetic al acestora este tot mai mare.

Legislatia romaneasca este prea permisiva. Sa fie oare intamplator?

Firmele de telefonie mobila profita de legislatia romana extrem de permisiva si incearca sa-i maximizeze profitul punand antenele pe blocuri (evitand astfel cheltuielile cu achizitionarea unui teren sau ridicarea cadrului antenei) sau in intravilan (nemaifiind nevoie astfel sa traga cablurile de energie in extravilan, sa plateasca despagubiri pentru proprietarii terenurilor peste care vor trece etc.).

Legislatia internationala prevede ca amplasarea antenelor gsm nu se poate face la o distanta mai mica de 200 de m de orice locuinta si la mai putin de 500 de m de orice gradinita, scoala sau spital. La noi nu exista astfel de interdictii.

Un alt punct slab din legislatia romaneasca il constituie faptul ca s-a fixat prin lege un nivel permis al radiatiilor de noua ori mai mare (4,5 w/mp) decat in Occident, astfel incat firmele de telefonie mobila nu vor fi niciodata in postura de a incalca legea.

SURSA: https://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-2548258-6-cazuri-leucemie-6-atacuri-cerebrale-scara-unui-bloc-deasupra-caruia-afla-antene-gsm.htm?fbclid=IwAR1tqRReOR8jz6PqY5404pk5W0epQysStOqevtA_kZ-VArt8SxU8TEM72lk

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...