289.000.000 de dolari pentru un bolnav de cancer care a dat în judecată compania Monsanto

Distribuie!


Compania Monsanto a pierdut procesul cu un fost grădinar care a reclamat că s-a îmbolnăvit de cancer din cauza Roundup, un erbicid foarte utilizat produs de aceasta. Un juriu din California i-a dat câștig de cauza lui Dewayne Johnson, vineri, impunând companiei Monsanto plata unor daune de 289 de milioane de dolari.

Dewayne Johnson a fost diagnosticat cu cancer limfatic la vârsta de 42 de ani, în 2014, fiind este doar unul dintre sutele de bolnavi de cancer care au dat în judecată Monsanto susținând că produsele companiei i-au provocat îmbolnăvirea.


Bărbatul pune pe seama utilizării Roundup apariţia cancerului şi acuză compania – recent achiziţionată de Bayer – că a ascuns pericolele erbicidului. Monsanto susţine pe de altă parte că glifosatul poate fi utilizat în siguranţă şi respinge acuzaţiile.

Scott Partridge, vicepreşedinte al Monsanto, a precizat într-un comunicat, citat de Agerpres, că Monsanto are compasiune penru Johnson şi pentru familia lui, dar decizia nu schimbă faptul că peste 800 de studii ştiinţifice şi analize, inclusiv cele ale Agenţiei americane de protecţia mediului, „susţin concluzia că glifosatul nu este cancerigen şi că nu a provocat cancerul dlui Jonhson”.


Partridge a spus că Monsanto va face apel şi îşi va apăra viguros produsul „care a fost sigur pentru folosinţă timp de 40 de ani şi este necesar, eficient şi un instrument sigur pentru fermieri şi pentru alţii”.

Compania este prezentă și pe piața din România, unde produce și comercializează semințe de porumb, rapiţă și legume, dar și produse pentru controlul buruienilor. ”Credem că inovația are potențialul de a echilibra resursele planetei cu nevoile actuale ale umanității”, susține Monsanto în prezentarea sa online.

https://www.europafm.ro/289-000-000-de-dolari-pentru-un-bolnav-de-cancer-care-a-dat-in-judecata-compania-monsanto/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...