Valiza viitorului nu va mai trebui cărată, ci te va urmări precum un cățel

Distribuie!

 


Valizele viitorului se concentrează pe două elemente-cheie: posibilitatea ca utilizatorii să poată urmări localizarea obiectelor personale și un spațiu de încărcare pentru dispozitivele moderne pe care le avem mereu cu noi.

O companie vrea să ducă lucrurile cu un pas mai departe, astfel încât a creat o valiză care poate urmări proprietarul. „Orice obiect poate fi inteligent și robotic. Noi vrem să aducem roboții în viața de zi cu zi”, a spus Alex Libman, CEO al NUA Robotics. Bluemart este compania care produce geamantane și valize și a reușit să adune mai mult de două milioane  de dolari într-o strângere de fonduri pe Indiegogo. Valiza futuristă poate fi urmărită prin smartphone, oferă baterie de rezervă și poate estima destul de precis greutatea totală.


NUA Robotics ridică ștacheta pentru noțiunea de „produs inteligent”. Valiza are senzori și se conectează prin Bluetooth la o aplicație pentru smartphone, localizându-și în permanență stăpânul și urmărindu-l. Cei de la Mashable au văzut doar un prototip în faza de testare, dar Libman spune că speră să comercializeze o versiune în aproximativ un an.

Desigur, tehnologia ar putea fi utilă pentru mult mai multe obiecte, dincolo de valize. De exemplu, nu ar fi rău să avem coșuri de cumpărături care să nu necesite să fie împinse. Acesta ar putea fi un avantaj semnificativ pentru oamenii bătrâni sau cu dizabilități.


Valiza viitorului nu va mai trebui cărată, ci te va urmări precum un cățel

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații (GNI) – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți in Grupul Național de Investigații (GNI)!

Grupul Național de Investigații

Distribuie!

Grupul Național de Investigații (GNI)

Grupul Național de Investigații (GNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Grupul Național de Investigații (GNI) a fost înființat la data de 23 mai 2022.

You may also like...